به گزارش ایکنا، زهره اخوانمقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش دوازدهم مجموعه آموزشی مهندسی زندگی که طی دو دقیقه یک مطلب مهم دینی مرتبط با سبک زندگی اسلامی مطرح و نکات مهم آن مبحث ارائه میشود، نصیحتپذیر نبودن را یکی از آسیبهای اجتماعی جامعه کنونی برشمرد و اظهار کرد: نصیحتپذیری را باید به کمک داستان و نمایش به کودکان بیاموزیم.
وی در بخش دوازدهم این مجموعه آموزشی گفت: در زمان حضرت یحیی(ع)، قرار بود مجرمی اعدام شود؛ زمانی که وقت اعدام این مجرم فرا رسید، حضرت یحیی(ع) جلو رفت و به او گفت مرا پند بده؛ یعنی پیامبر خدا نزد یک مجرم رفت و از او خواست که وی را پند دهد. از حضرت یحیی(ع) پرسیدند که چرا نزد یک مجرم رفتی و از او خواستی که تو را پند دهد؟ ایشان فرمود: برای اینکه او در این موقعیت بهترین نکته را به من آموزش میدهد.
چرا ما از آموزش و پند گرفتن گریزان هستیم؟ امیرمؤمنان علی(ع) میفرمایند: نصیحت را گوش بده از کسی که به تو نصیحت را هدیه میکند و آن نصیحت را در جانت نگه دار و به آن عمل کن. یعنی باید به نصیحت به چشم هدیه نگاه کنیم نه دخالت کردن در مسائل شخصی.
در جای دیگری حضرت علی(ع) میفرمایند: بهترین دوست تو باید کسی باشد که تو را نصیحت میکند. اما ما بین دوستانمان کسی که ما را نصیحت میکند را کنار میگذاریم، در حالی که او بهترین دوست ماست. فرهنگ نصیحتپذیری بسیار زیباست و باید سعی کنیم آن را بین خودمان گسترش دهیم. مثلاً مادر در مقابل فرزندان به پدر بگوید مرا نصیحت کن. باید سعی کنیم این فرهنگ را در سبک زندگی خانوادگی خود گسترش دهیم.
انتهای پیام